Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsledare och ULK


Ungdomsledare:
som ungdomsledare inom ridsporten får du möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper samtidigt som du bidrar till att andra unga får ut så mycket som möjligt av sitt hästintresse. Att vara ungdomsledare är roligt! Det är utvecklande både för de du leder och för dig själv – man lär sig av att lära andra.

Ungdomsledarna fyller en väldigt viktig funktion inom ridsporten och bidrar till att barn och unga får ett positivt bemötande i stallet, att det skapas en positiv gemenskap i föreningarna, att viktiga kunskaper om hästar och ridning förs vidare, med mera. Som ungdomsledare kan du till exempel ägna dig åt att hålla teorilektioner, ordna helgaktiviteter, vara funktionär på tävling eller något helt annat som du brinner för. Oavsett vad är utbildning och erfarenhet som ledare dessutom en merit du kan ta med dig i livet, oavsett om du satsar på ett jobb inom ridsporten eller en karriär inom något annat område.

 

ULK: 

Ungdomsledarkursen är en ledarutbildning som vänder sig till dig som vill vara med och stödja barn och ungdomsverksamhet i din förening. Kanske vill du leda teoriundervisning, arrangera tävlingar, ordna roliga helgaktiviteter, vara lagledare eller något helt annat som du brinner för. 

Svenska Ridsportförbundets (SvRF) Ungdomsledarkurs (ULK) har funnits i flera decennier och är en viktig del i svensk ridsport. Runt 500 ungdomar går ungdomsledarkursen varje år över hela Sverige. Kursen arrangeras av Svenska Ridsportförbundets distrikt och består av sex utbildningsdagar utlagda på tre helger samt några hemuppgifter som görs mellan träffarna. Man måste vara minst 15 år och medlem i en av Svenska Ridsportförbundets föreningar för att gå kursen. Ungdomsledarkursen har reviderats varsamt genom åren men kärnan är densamma – fokus på ledarskapet för barn och unga. Ungdomsledarkursen ger dig också generella ledarkompetenser som är användbara även i andra sammanhang, utanför stallet.

Ungdomsledarkursen syftar till att deltagarna ska

  • utveckla förmågan att kommunicera och samarbeta för att möta och leda människor

  • få insikt och förståelse för Svenska Ridsportförbundets värdegrund och ledstjärnor

  • få grundläggande kunskaper i pedagogik, metodik och ledarskap

  • få insikt i hur du kan skapa anpassade aktiviteter utifrån individers olika förutsättningar

  • utveckla färdigheter i att planera, genomföra och utvärdera aktiviteter – utifrån ett säkerhetsperspektiv

  • utveckla en medvetenhet om vikten av att vara en bra förebild inom ridsporten

 

 

Uppdaterad: 09 JUL 2017 16:43


 Rudskogen RF på Facebook

 US på FacebookRudskogens sponsorer:

 Unionenlogga

 

ForshagaDejeNytt


 

Handla via Sponsorhuset så
får både du och Rudskogens RF pengar tillbaka på dina nätköp.

 

Vill du också synas som föreningens sponsor?
Skicka oss ett mail så hör vi av oss.

 

Postadress:
Rudskogens RF - Ridsport
c/o Eva Örnebring, Grava-Rud 877
65591 Karlstad

Besöksadress:
Grava-Rud 877
65591 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0708103690
E-post: This is a mailto link

Se all info