Hoppa till sidans innehåll

Säkerhet på ridskolan


Hos oss på Rudskogens Ryttarförening står säkerheten alltid i fokus. 

Din instruktör har gått igenom hur du ska handskas med hästen på bästa sätt för att undvika skador, men olyckan kan ändå vara framme.

En förebyggande åtgärd, förutom att du alltid ska använda hjälm, är att använda säkerhetsväst. På anläggningen har vi en regel att alla under 18 år bär säkerhetsväst vid all ridning men vi ser gärna att vuxna använder det också. Dessutom har Rudskogens RF både säkerhetsvästar och hjälmar som du får låna gratis när du rider. 

Vår personal har gått kurs i första hjälpen med Riders Rescue. De har fått lära sig ABC-hjälp och hjärt-och lungräddning. De fick även lära sig att ta hand om skador som kan uppkomma just på en ridskola. Våra utbildade ungdomsledare genom Svenska Ridsportförbundet har även de, gått en kurs i första hjälpen.

Under ridlektionerna på lördagar finns förutom personal engagerade ungdomar tillgängliga för att hjälpa till under den tid ni tillbringar i stallet. "Lördagsledarna" finns till för att ge våra nyaste ridelever en hjälpande hand i hästhantering och under ridlektionen. Detta är för att skapa en så säker och trivsam miljö som möjligt för alla. Både elever, hästar och vårdnadshavare.  

 

 

Uppdaterad: 11 DEC 2017 14:54 Skribent: Therese Damberg
E-post: Adressen Gömd


 Rudskogen RF på Facebook

 US på FacebookRudskogens sponsorer:

 Unionenlogga

 

ForshagaDejeNytt


 

Handla via Sponsorhuset så
får både du och Rudskogens RF pengar tillbaka på dina nätköp.

 

Vill du också synas som föreningens sponsor?
Skicka oss ett mail så hör vi av oss.

 

Postadress:
Rudskogens RF - Ridsport
c/o Eva Örnebring, Grava-Rud 877
65591 Karlstad

Besöksadress:
Grava-Rud 877
65591 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0708103690
E-post: This is a mailto link

Se all info