Hoppa till sidans innehåll

Lördagsridningen


Hej och välkommen till oss.
Lördagsridningen riktar sig till er som tar det första steget in i vår ridskoleverksamhet. Säkerheten står i fokus när vi blandar allvar och lek i ridning och teori. Allt efter nivå. Målet är att eleven ska få en positiv kontakt med hästen och lära sig grunderna i ridning och hantering av hästen.

Lördagsridningens upplägg:
Barnen är indelade i små grupper med max 6 barn i varje grupp. Grupperna delas in efter ålder och färdighet. Lektionstiden för varje grupp är totalt en timme som är uppdelad i två delar. Första delen består av teori där tiden ägnas åt att bland annat lära sig hantera hästen, hur man beter sig i stallet, få kunskap om hästens utrustning och mycket mer. Allt detta både teoretiskt och praktiskt. 

Andra delen av lektionstillfället består av den uppsuttna ridningen. För att göra lektionerna roliga varierar vi innehållet inom ridsportens grenar som t.ex. dressyr, hoppning, voltige, körning och skogsturer. Varje termin utgår från en planering som lördagspersonalen gjort tillsammans i början av terminen.

Lördagsridningens ambition:
Vi arbetar med att se till varje individ, berömma och uppmuntra och aldrig påtvinga barnen något de själva inte vill. Sammanhållning och gemenskap är nyckelord för vår förening och detta vill vi ska prägla verksamheten. Vi vill introducera eleverna till ridsporten genom att de har roligt tillsammans med hästarna, kompisarna i stallet och med oss som ledare. 

Lördagspersonalen består av Amanda Danielsson, Linnea Ceder och Jennie Widing som är ridinstruktörer.  

På lördagar finns förutom dem även engagerade ungdomar tillgängliga för att hjälpa till under den tid ni tillbringar i stallet. Dom kallar vi ”lördagsledarna" och finns till just för att ge våra nyaste ridelever en hjälpande hand i hästhantering och under ridlektionen. Detta är för att skapa en så trivsam och säker miljö som möjligt för alla. Både elever, hästar och vårdnadshavare. 

För att ta del av regler och uppgörelser som gäller för lektionsridning se under "Ridskolan". 
 

Vi önskar er varmt välkomna till oss och Rudskogens Ryttarförening!

 

Uppdaterad: 31 AUG 2018 16:41 Skribent: Therése Damberg


 Rudskogen RF på Facebook

 US på FacebookRudskogens sponsorer:

 Unionenlogga

 

ForshagaDejeNytt


 

Handla via Sponsorhuset så
får både du och Rudskogens RF pengar tillbaka på dina nätköp.

 

Vill du också synas som föreningens sponsor?
Skicka oss ett mail så hör vi av oss.

 

Postadress:
Rudskogens RF - Ridsport
c/o Eva Örnebring, Grava-Rud 877
65591 Karlstad

Besöksadress:
Grava-Rud 877
65591 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0708103690
E-post: This is a mailto link

Se all info