Hoppa till sidans innehåll

Equality line horse show 29/7-2/8


Visst känns det bra att vara en Rudskogare. Vi trivs bra, har en otrolig sammanhållning, kan skratta även i spöregn, har  stor samarbetsvilja och kompetens. När vi nu faktiskt stod som arrangör för SM 2009 gav alla järnet vilket resulterat i att vi av ryttarna landet runt enbart fått massor av ros och beröm för våra insatser.

Visst känns det också bra att vara Rudskogare och se våra ryttare komma in på en bana. Häst eller ponny. Lokal, reg, nat tävling vad det än må vara. Det ser prydligt ut, välvårdade hästar, välridande ryttare och klubbkompisar som står och hejar på. Alla verkar ha kul.

Under tävlingarna på Hammarö lade några ifrån sig arbetskostymen för en stund och hämtade sina hästar för att delta i tävlandet Här kommer några resultat:

Marianne Petersson och 4 åriga High Cherokee gjorde tre felfria 1,00m hoppningar. Onsd: Clear round, torsd: kvalomg till *4 års final (lörd). En tävling av den här storleken och som pågår under flera dagar är en stor uppgift för de unga hästarna som ännu inte varit ute så mycket. Det är då oftast inte hindren i sig som är den stora utmaningen, utan allt som sker runt omkring. De blir trötta i huvudet. Marianne kände såklart av att Cherokee på tredje dagen var spänd och lite oreglerbar i vissa lägen inför lördagens final. Det noterades även av domarna Peter Eriksson och Niklas Jonsson i poängbedömningen. Felfritt på hinder, men för dagen alltså inte toppoäng. Marianne och Cherokee gjorde ett bra jobb under helgen och är definitivt något att räkna med på banorna i framtiden. 

Maja olsson red Estrella i onsdagens 1,15m klass. De var felfria på hinder men ådrog sig ett förargligt tidsfel. På söndag var det dax för rikstäckande *Lamicell cup att avgöras. Maja kvalade in genom att vinna! semifinalen i Juni för värmlandsdistriktet (junior). I finalen fick de ett stopp, vilket drog ner poängen. Det blev inte topplacering den här gången. Men en fin prestation att komma till riksfinal.

Lina Johansson-High Unique (SWB) red till sig en *speed derby biljett genom att hoppa felfritt med placering i torsdagens 1,20m tidshoppning. I fredagens 1,25m *ackumulator blev det ett stopp och ett nedslag. Lördagens speed derby började bra, Lina och Nikki var felfria fram till hinder nr 17 som var en vattengrav med blåfärgat vatten med hinder över. Det hade Nikki aldrig varit med om tidigare och stoppade. 

Josefin Larsson-Grandessa gjorde en fin runda i onsdagens 1,15m hoppning. Tyvärr en bom ned.

Theresé Pettersson-Zerox gjorde även hon en bra ritt i onsdagens 1,15m klass. Slutresultatet blev ett nedslag.

 

Läs mer om ekipagen i vår ryttarpresentation.

 

 

Resultat i helhet: följ SM länken

 

*4- årsfinal: Här kvalade 4 åringarna in genom två 1,00m hoppningar varifrån de tog med sig ev fel till finalen. Finalen avgjordes genom poängbedömning av hästens ridbarhet och kapacitet samt felpoäng. Domare var Peter Eriksson och Niklas Jonsson.

*Lamicell cup: En rikstäckande tävling där man under en period samlar placeringspoäng i 1,10 på reg nivå i sitt distrikt. De 20 främsta möts sedan i en semifinal med stilbedömning varifrån de två främsta (minst en junior) går vidare till Riksfinalen som också har stilbedömning.

* Speed derby: Här reds först ett antal hinder inne på arénan. Därefter hoppade man via en stenmur ut från arenan för att hoppa i terräng och en slinga i skogen. Tillbaka in på arenan via en trippelbarr för att hoppa ytterligare några hinder. Här ingick bank, pulvermangrav, stenmur, och vattengrav m hinder. Tidshoppning.

*Ackumulator: Här samlar man poäng. Varje hinder är poängsatt efter hindrets nummer. (1=1p, 2=2p osv) klarar man ex hinder nr 7 får man 7 p. River man blir det istället -7p. Sista hindret har ett alternativt hinder som kallas Joker. Jokerhindret är 10 cm högre än klassens maxhöjd, är av svårare karaktär och snävare väg än det "vanliga" sista hindret. Väljer man Jokerhindret och klarar brukar det ge mellan 25-30 p. och då lika mycket i avdrag om man river. Vinner gör den som har flest poäng och kortast tid. 

 

Gå in på EqualtyLine läs mer och kolla in deras bildspel

 

Uppdaterad: 13 OKT 2009 10:08 Skribent: Marie Carlsson


 Rudskogen RF på Facebook

 US på FacebookRudskogens sponsorer:

 Unionenlogga

Hangar

ForshagaDejeNytt


 

Handla via Sponsorhuset så
får både du och Rudskogens RF pengar tillbaka på dina nätköp.

 

Vill du också synas som föreningens sponsor?
Skicka oss ett mail så hör vi av oss.

 

Postadress:
Rudskogens RF - Ridsport
c/o Eva Örnebring, Grava Rud 877
65591 Karlstad

Besöksadress:
Grava Rud 877
65591 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0708103690
E-post: This is a mailto link

Se all info