Hoppa till sidans innehåll

Lördagsridningen


Hej och välkommen till oss.
Lördagsridningen riktar sig till er som tar det första steget in i vår ridskoleverksamhet. Säkerheten står i fokus när vi blandar allvar och lek i ridning och teori. Allt efter nivå. 

Lördagsridningens upplägg:
Barnen är indelade i små grupper med max 6-7 barn i varje grupp. Grupperna delas in efter ålder och färdighet. Lektionstiden för varje grupp är totalt en timme som är uppdelad i två delar. Första delen består av teori där tiden ägnas åt att bland annat lära sig hantera hästen, hur man beter sig i stallet, få kunskap om hästens utrustning och mycket mer. Allt detta både teoretiskt och praktiskt. 

Andra delen av lektionstillfället består av den uppsuttna ridningen där vi blandar inomhus och utomhus. För att göra lektionerna roliga varierar vi innehållet efter barnens intressen som t.ex. dressyr, hoppning, voltige, körning och skogsturer. På detta sätt blir det anpassat efter vad de tycker är roligt samtidigt som de lär sig.

Lördagsridningens ambition:
Vi arbetar med att se till varje individ, berömma och uppmuntra och aldrig påtvinga barnen något de själva inte vill. Sammanhållning och gemenskap är nyckelord för vår förening och detta vill vi ska prägla verksamheten. Vi vill att barnen har roligt tillsammans med hästarna, kompisarna i stallet och med oss som ledare.

Lördagspersonalen består av Therese Damberg och Linnea Myreback som är ridinstruktörer. Våra teoriledare heter Elsa Norén, Emma Nyhlén och Stina Ivarsson. De är utbildade ungdomsledare genom Svenska Ridsportförbundet eller har genomfört andra utbildningar.

På lördagar finns förutom dem även engagerade ungdomar tillgängliga för att hjälpa till under den tid ni tillbringar i stallet. Dom kallar vi ”lördagsledarna" och finns till just för att ge våra nyaste ridelever en hjälpande hand i hästhantering och under ridlektionen. Detta är för att skapa en så säker och trivsam miljö som möjligt för alla. Både elever, hästar och vårdnadshavare. 

För att ta del av regler och uppgörelser som gäller för lektionsridning se under "Ridskolan". Titta gärna här bredvid vad vi haft för aktiviteter med lördagsridningen.
 

Vi önskar er varmt välkomna till oss och Rudskogens Ryttarförening!

 

Uppdaterad: 31 AUG 2018 16:41 Skribent: Therése Damberg


 Rudskogen RF på Facebook

 U-SEK på FacebookRudskogens sponsorer:

 Unionenlogga

Hangar

ForshagaDejeNytt


 

Handla via Sponsorhuset så
får både du och Rudskogens RF pengar tillbaka på dina nätköp.

 

Vill du också synas som föreningens sponsor?
Skicka oss ett mail så hör vi av oss.

 

Postadress:
Rudskogens RF - Ridsport
c/o Eva Örnebring, Grava Rud 877
65591 Karlstad

Besöksadress:
Grava Rud 877
65591 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0708103690
E-post: This is a mailto link

Se all info