Hoppa till sidans innehåll

Tävlingen "Ryktmästerskap 2015"


"Ryktmästerskap" är en rykttävling för barn och ungdomar som årligen anordnas av DUS (Distriktets ungdomssektion) för ridklubbarna i Värmland. Årets tävling var söndagen den 15 november hos Hammarö Ryttarförening. 

Lagen från oss i Rudskogens Ryttarförening bestod av Klass 1- Thea Hedin, Hannah Norlander och Wilma Persson. Klass 2- Tindra Ward & Ida Johansson, Erika Jonsson & Stina Ivarsson, Frida Johansson & Ellen Söderström. Lagledare var Therese Damberg.

12231419_10207950629909598_1593660998_n

(Gruppbild: bakre raden fr.v. Tindra, Ellen, Ida, Stina, Therese. Främre raden fr.v. Thea, Hannah, Wilma, Frida och Erika. Bild vänster: Stina & Erika. Bild höger: Wilma, Hannah & Thea).

Dagen började med introduktion av DUS om dem, dagens upplägg, tävlingsmomententet samt regler. Därefter visades deltagarna runt på anläggningen Hammarö Ryttarförening med en kort rundvandring.

Därefter började tävlingsmomentet där lagen bedömdes efter olika moment: hästens renlighet, säkerhet, borstanvändning, samarbetsförmåga och frisering. Varje del poängsattes mellan 1-10 där högsta poäng var tio.

Tävlingen delades in i två klasser. I klass 1 deltog de som är upp till 10 år och i klass 2 deltog de som är 11-26 år. Eftersom Hammarö RF var värdar lånades deras ridskolehästar ut till tävlingen.

Efter tävlingen samlades alla för en tipspromenad med kunskapsfrågor om hästen som var placerade runt anläggningen. När alla var klara var det dags för lekar med gänget från Hammarö RF som agerade lekledare. I blandade lag lekte vi flaggan, kedjan och pepparkakskull vilket lockade till många höga skratt och rosiga kinder. I samlad trupp samlades alla deltagare och lagledare för fika och den spännande prisutdelningen...

Först tilldelades vinnarna i tipspromenaden där ett lag från Hammarö RF tog vinsten i Klass 1 och laget från Rudskogen RF med Erika och Stina tog hem det Klass 2. Nu till vinnarna i Ryktmästerskapet 2015...

Det var en mycket jämn tävling i båda klasserna och efter lång väntan meddelade DUS vinnarna...

Laget med Thea, Hannah och Wilma tog hem vinsten i klass 1
och i klass 2 stod laget med Stina och Erika högst upp på prispallen.
STORT GRATTIS TILL ER!! GRATTIS alla lag från Rudskogens RF som fick höga poäng och fina kommentarer för renlighet, säkerheten och samarbetet. 

TACK säger vi till DUS för en bra arrangerad tävling. TACK till Hammarö RF för att vi fick gosa med era snälla ridskolehästar och vara på er mysiga anläggning. Tack övriga deltagare för en dag med glädje och härlig stämning som värmde gott i själen denna söndag i november. Nästa år annordnas tävlingen åter igen fast förhoppningvis hos oss på Rudskogens Ryttarförening.

//Lagledare Therese 

Uppdaterad: 18 NOV 2016 15:37 Skribent: Therese Damberg


 Rudskogen RF på Facebook

 US på FacebookRudskogens sponsorer:

 Unionenlogga

Hangar

ForshagaDejeNytt


 

Handla via Sponsorhuset så
får både du och Rudskogens RF pengar tillbaka på dina nätköp.

 

Vill du också synas som föreningens sponsor?
Skicka oss ett mail så hör vi av oss.

 

Postadress:
Rudskogens RF - Ridsport
c/o Eva Örnebring, Grava Rud 877
65591 Karlstad

Besöksadress:
Grava Rud 877
65591 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0708103690
E-post: This is a mailto link

Se all info